Algemene voorwaarden

Naast de algemene voorwaarden geef ik ook een toelichting over de auteursrechten van de werken. Op alle kunstwerken en ook de foto's op deze website rusten auteursrechten.

Kopen op afstand

Sandra Catsburg houdt zich aan de wet “kopen op afstand”, die specifiek bedoeld is voor particuliere consumenten en ook alleen geldt voor aankopen via de webwinkel.

Aankopen gedaan door bedrijven of door personen vanuit hun beroepsbeoefening vallen niet onder deze regeling. Ook kunstwerken die op maat worden gemaakt, vallen niet onder deze regeling.

De wet “kopen op afstand” houdt in dat de koper binnen 14 dagen na ontvangst van zijn bestelling, deze bestelling zonder opgaaf van redenen terug kan sturen naar de verkoper, waarna het aankoopbedrag (zonder verzendkosten) terug wordt gestort. Zie voor nadere uitleg onder de kopjes “Annulering”, “Levering”, “Niet goed, geld terug”.

Bestellen

Je kunt bestellen via de webwinkel, maar je kunt ook een e-mail sturen of bellen. Er zijn meer objecten en tekeningen die te koop zijn dan er in de webwinkel staan. Zie je een ander werk dat je aanspreekt, neem dan even contact op om te horen of ook dit werk te koop is.

Levering door heel Nederland van alle producten. In België kunnen alleen de kunstwerken die in een pakket passen worden geleverd. Lijsten voor tekeningen waar glas in zitten zijn hiervoor te kwetsbaar. Voor levering in België kunnen andere verzendkosten gelden. Zie hiervoor onder het kopje "Verzendkosten", of neem contact op.

Versturen, bezorgen, ophalen

Vrijblijvend de kunstwerken komen bekijken kan volgens afspraak. Mocht je een werk in de werkplaats aan willen schaffen, dan kun je het na contante betaling direct meenemen. Bij grotere objecten kan er dan een afspraak voor bezorgen/monteren worden gemaakt.

Als je bestelt via de webwinkel en aangeeft dat je de bestelling op wilt halen, dan neemt Sandra Catsburg contact op voor het maken van een afspraak. Vooraf betalen is dan niet nodig. Betalen kan dan bij afhalen. Het is dan geen aanschaf via de webwinkel en de regels die gelden in de wet "kopen op afstand" zijn dan niet van toepassing.

Objecten en tekeningen die in een pakket passen kunnen worden opgestuurd.  Je kunt deze verstuurbare werken aanschaffen via de webwinkel of via e-mail. Nadat Sandra Catsburg de bestelling heeft ontvangen stuurt zij een factuur. Op deze factuur staat duidelijk vermeld om welke bestelling het gaat en op welke bankrekening je het betreffende bedrag over kunt maken. Na ontvangst van je betaling wordt je bestelling geleverd. Je krijgt bericht wanneer het pakket onderweg gaat.

Annulering

Je kunt je bestelling uitsluitend telefonisch herroepen. Liefst zo snel mogelijk. Als je bestelling nog niet verzonden is op het moment dat Sandra Catsburg  je annulering ontvangt dan zijn aan de annulering geen kosten verbonden. Is je bestelling op dat moment al verzonden, retourneer dan de ongeopende verpakking. Je draagt dan zelf de kosten voor de retourzending. Zorg dat je een bewijs van verzending hebt voor het geval er iets mis gaat met de verzending. Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat de producten in ongeschonden staat weer bij Sandra Catsburg terug komen.

Levering

Je bestelling wordt binnen twee werkdagen verwerkt. Binnen die termijn ontvang je de factuur met betalingsgegevens.

De werken worden zorgvuldig verpakt verstuurd met PostNL. Ondanks alle zorgvuldige aandacht kan het voorkomen dat er bij het verpakken of het verzenden van je bestelling iets mis gaat en er beschadigingen optreden. Producten die beschadigd bij je aankomen kun je terugsturen, waarna je het aankoopbedrag krijgt teruggestort.

Niet goed, geld terug

Sandra Catsburg heeft veel vertrouwen in de kwaliteit van haar producten en houdt zich, zoals eerder aangegeven, aan de wet "kopen op afstand". Mocht het via de webwinkel bestelde product toch niet aan je verwachtingen voldoen, breng haar daarvan dan binnen 14 dagen na aflevering op de hoogte (telefonisch of via e-mail). Je kunt de bestelling dan retourneren. Ook hier geldt: je draagt dan zelf de kosten voor de retourzending. Zorg dat je een bewijs van verzending hebt voor het geval er iets mis gaat met de verzending. Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat de producten in ongeschonden staat weer bij Sandra Catsburg terug komen. Nadat de producten in ongeschonden staat door Sandra Catsburg zijn ontvangen wordt het aankoopbedrag (dus niet de verzendkosten) binnen 14 dagen naar je teruggestort.

Verzendkosten

Verzendkosten hangen af van het gewicht en het formaat van het pakket dat wordt verstuurd. De verzendkosten bedragen € 8 bij pakketten tot 10 kilogram (tekeningen in een koker en kleinere objecten) of € 12,50 boven de 10 kilogram (bijvoorbeeld een groter object of sokkel) per te verzenden pakket. Soms zal er sprake zijn van twee pakketten van € 12,50 per stuk.

België: De verzendkosten voor België hangen af van de wijze van verzenden. Al het voor de ontvanger mogelijk is om de zending op te halen bij een afhaalpunt, dan kan het vaak voor dezelfde verzendkosten als binnen Nederland. Grotere bestellingen worden in meerdere pakketten verzonden.

Persoonlijke gegevens

Je adresgegevens worden nooit doorgegeven aan derden en alleen gebruikt voor de eigen administratie. Naam, adresgegevens, telefoon en e-mail adres worden genoteerd. Je kunt altijd verzoeken je gegevens in te zien of te laten verwijderen.

Vragen of klachten

Als je vragen of klachten hebt over je bestelling dan kun je contact opnemen via e-mail of telefoon. Als je belt kunnen wij het snelst reageren op je vragen of klachten. Het streven is binnen 2 werkdagen te reageren op e-mail. Mocht je vraag niet zo snel beantwoord kunnen worden en vergt het meer uitzoektijd dan wordt je op de hoogte gehouden van de vorderingen.

Privacyverklaring

De privacyverklaring vindt je hier.

Auteursrecht en Copyright

Deze toelichting over auteursrecht heeft niet alleen betrekking op de kunstwerken, maar ook op de foto’s van die kunstwerken op deze website.

Auteursrecht en Copyright zijn twee woorden voor vergelijkbare, maar niet helemaal dezelfde begrippen. Vaak worden de termen door elkaar gebruikt, of wordt het teken © gebruikt als symbool voor het woord copyright. Het verschil is een juridische kwestie, waar ik de details niet van weet en die in het kader van deze tekst ook niet van belang zijn. Hier gebruik ik de Nederlandse term.

Op alle kunstwerken (tekeningen, objecten, etc), foto’s van kunstwerken, het logo en teksten die je op mijn website kunt zien en lezen (en ook op het ontwerp van de website zelf) rust auteursrecht. Ik heb dat auteursrecht.

In de auteurswet staat:

Het auteursrecht is het uitsluitend recht van de maker van een werk van letterkunde, wetenschap of kunst, of van diens rechtverkrijgenden, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen, behoudens de beperkingen, bij de wet gesteld.

Graag leg ik uit wat dat betekent met betrekking tot de meubels, foto’s en teksten die je op de website kunt zien en wat je daar wel en niet mee kunt/mag doen.

Auteursrecht op de kunstwerken

Alle werken zijn door mij ontworpen en gemaakt en daardoor heb ik het auteursrecht op deze werken. Dat betekent dat je de kunstwerken niet na mag (laten) maken. Laat je inspireren, maar maak niets na.

Auteursrecht op de foto’s en het logo

Op een enkele uitzondering na zijn alle foto’s op de website door mijzelf gemaakt en bewerkt.
Als je een foto wilt gebruiken online of in print dan kan dat alleen na expliciete toestemming. Stuur even een mailtje en we overleggen of het gebruik dat je voor ogen hebt ook past binnen mijn ideeën. Als het voor mij akkoord is, dan overleggen we wat voor soort licentie ik je zou kunnen geven en of hier al dan niet een financiële vergoeding tegenover zou moeten staan.
Foto’s mogen in ieder geval niet worden aangepast, bewerkt, uitgesneden of veranderd zonder expliciete toestemming.
Wil je een foto gebruiken voor een informatieve blog, die ook relevant is in relatie tot mijn werk, of kunst en cultuur in het algemeen? Dat stel ik in de regel op prijs, maar ik word wel graag eerst gevraagd of ik inderdaad akkoord ben met de publicatie van de foto. Dan kan ik de licentievoorwaarden aan je doorgeven. Een vermelding van mijn naam met een linkje naar mijn website hoort er in ieder geval altijd bij.
Overal op de website staan deelknoppen voor de sociale media. Je mag de foto’s delen op de sociale media, mits relevant en niet schadelijk voor mij of mijn werk. Zet altijd mijn naam en een linkje naar mijn website bij de geposte foto.
Twijfel je of een bepaald gebruik binnen een verleende licentie valt? Overleg dit even met me. Bij twijfel niet doen, want de verleende licentie dient altijd terughoudend te worden geïnterpreteerd.

Auteursrecht op de teksten

De teksten op de website heb ik zelf geschreven. De teksten mogen niet worden gekopieerd of gebruikt online, of in een pdf of in print zonder expliciete toestemming.
Een citaat van maximaal 5 zinnen mag altijd. Maak wel duidelijk dat het een citaat is en vermeld mijn naam, met een linkje naar de oorspronkelijke pagina van de tekst.
Wil je meer tekst citeren of overnemen? Neem even contact met me op.
De teksten van de algemene voorwaarden en deze tekst over auteursrecht mogen niet worden overgenomen.

Meer weten over auteursrecht, copyright of soorten licenties?

Op het web is veel te vinden. Zelf vond ik de website auteursrecht.nl informatief over het Nederlands auteursrecht. De website creativecommons.nl geeft informatie over soorten licenties en biedt hier ook direct een structuur voor aan, die internationaal kan worden gehanteerd.