Feestje en Doelgroep

Feestje

Je hoeft geen glitterjurk aan te trekken om een feestje te vieren. Het kan ook gewoon met je jas aan en een winkelmandje aan je arm in de supermarkt. Je blijft wat langer dan strikt noodzakelijk speciaal voor de muziek. Maar alleen als in die winkel de muziek een tikje harder staat en September van Earth, Wind & Fire klinkt. Ik heb het zelf gezien. Ik zag een vrouw zachtjes zingend en heupwiegend heen en weer lopen langs de notenpasta’s. Het was een plezierig gezicht. Zouden meer mensen moeten doen: boodschappen doen combineren met even losjes bewegen op muziek.

Doelgroep

Andere dag, andere supermarkt. Bij het schap met rijst en currypasta’s ben ik ineens afgeleid door de behangmuziek. De muziek staat zo zacht dat die alleen herkenbaar is voor mensen die al kennen wat er speelt. Zij kunnen dat wat niet te horen is uit eigen geheugen aanvullen. Zo iemand ben ik in dit geval. Ik hoor ‘Are ‘friends’ electric?’. Geweldig vond ik dat, vroeger. Van wanneer is dat eigenlijk? 1980? Het was niet zoals andere hits, vond ik toen, en ik voelde er bevrijding en ruimte in. Muziek kan helpen om te leren voelen wie je bent. Nog steeds vind ik het een fijn nummer.

Tjezus, ik ben hier doelgroep, denk ik. Ze stemmen de muziek op mij. Of in ieder geval op een groep waar ik op dit moment, zonder dat ik het wist, deel van uitmaak. De muziek zelf roept nog steeds iets van vrijheid en verruiming op, voor zover mogelijk in de supermarkt. En dat mengt zich met de wetenschap dat dit nu doelgroepenmuziek is geworden. Vervreemdende combinatie. Als roze koeken met gebakken aardappelen.

Al heb ik er nooit om gevraagd, toch hoop ik dat ik nog jaren doelgroep mag blijven. Dat ik op onverwachte momenten teruggeworpen word naar andere tijden, door het horen van muziek op de achtergrond. Als ze je liedjes niet meer draaien in de winkels of openbare ruimte, dan weet je dat je er niet meer toe doet.

Inmiddels zijn er veel blogs verschenen. Daarom heb ik trefwoorden toegevoegd. Je kunt lezen van nieuw naar oud, maar je kunt ook klikken op een trefwoord waar je meer van wilt weten.
Alle trefwoorden:

100 woorden (8) dieren (21) dingen (5) droom (9) eten (11) gedicht (7) gesprek (36) hmm (1) hmmm (55) kunst (35) lang geleden (23) muziek (6) sorry (2) Stella (7) van een afstandje (33) verkeer (6) winkel (6)

Error

Vorige blogpost:

Error

Volgende blogpost:

Na de aftiteling

Na de aftiteling

Naar het overzicht van alle blogs