Leersituatie

Ik fiets achter drie middelbare scholieren. Ik schat ze een jaar of veertien, vijftien. Rechts een blond meisje met een hoge paardenstaart in haar golvende haar. Links een meisje met donker sluik haar en hoog opgezette jaskraag. Tussen hun in een jongen in spijkerbroek en met opgeschoren kapsel. Het meisje met paardenstaart staat op de trappers en praat tegen het andere meisje, zo’n beetje over de jongen heen. Met overtuiging zegt ze: “Als hij dan een naaktfoto van je doorstuurt, dan ga je gewoon naar zijn moeder en dan zeg je…” De rest van wat ze zegt waait weg met de wind. Ik ben wel heel benieuwd of ze nog meer tips gaat geven in geval van onvrijwillige verspreiding van naaktfoto’s. Ik pas mijn fietstempo aan ze aan en probeer tevergeefs meer van het gesprek op te vangen. Het doet mij in ieder geval deugd dat ze zulke zaken met elkaar doornemen en ik ga er voor mijn gemoedsrust van uit dat het nu nog een hypothetische situatie betreft. Zeker weten doe ik dat natuurlijk niet.

Vanuit mijn ooghoek zie ik een man met een kinderwagen lopen en een tweede kind aan de hand. Op zijn t-shirt staat in grote rode letters het woord SPERMA gedrukt. Dat is me ook wat, denk ik. Dan kijk ik nog eens goed en zie dat er SUPREME staat. Ook erg, maar toch een stuk minder schokkend, gelukkig. De U zat een beetje dubbelgevouwen, wat mijn verkeerd lezen begrijpelijker maakt.

Op een speelveldje loopt een meisje van nog geen twee jaar met onvaste maar vastberaden stappen achter een poes aan. Iedere keer als het meisje dichterbij komt loopt de poes een stukje verder, om haar uit handen te blijven. Hoe sneller het meisje probeert de poes te naderen, hoe harder het beest wegloopt. Haar vader staat erbij en kijkt er naar. Dan zegt hij: “Lieverd, dat poesje wil niet.”

Inmiddels zijn er veel blogs verschenen. Daarom heb ik trefwoorden toegevoegd. Je kunt lezen van nieuw naar oud, maar je kunt ook klikken op een trefwoord waar je meer van wilt weten.
Alle trefwoorden:

100 woorden (5) dieren (17) dingen (5) droom (7) eten (10) gedicht (7) gesprek (35) hmmm (49) kunst (34) lang geleden (20) muziek (6) sorry (1) Stella (4) van een afstandje (29) verkeer (6) winkel (6)

Bouwen

Vorige blogpost:

Bouwen

Volgende blogpost:

Banaan

Banaan

Naar het overzicht van alle blogs