Nog een puzzelstukje (6 personen)

Ga je nou nog door met je blog?
Ik had eerst als doel om vijftig stukjes te schrijven. Dat heb ik bijna gehaald. Ik denk dat ik wel doorga. Ik heb zelfs een schrijfcursus gedaan. En ik durf iets meer dingen te verzinnen.
Maar als het niet echt gebeurd is, dan is het toch helemaal niet leuk.
Het meeste is ook wel echt gebeurd, maar niet alles precies zoals het is opgeschreven. Dat van dat puzzelstukje in de berm, dat is wel echt gebeurd. Ik ben niet met een puzzelstukje in mijn jaszak naar het naar een plantsoen gegaan om die foto te maken. Dat kwam ik echt gewoon zo tegen. Het lag daar en ik heb het alleen gefotografeerd en ben doorgelopen. Ik heb het niet eens aangeraakt.
Maar het had ook verzonnen kunnen zijn, natuurlijk. Je weet nu ook al niet wat echt gebeurd is en wat niet.
Mijn moeder puzzelt ook veel. Die koopt de puzzels bij de kringloopwinkel, maar alleen van een specifiek merk, want die zijn de beste.
Bij de kringloop leggen ze eerst al die puzzels om te kijken of ze wel compleet zijn. Echt waar. Ik heb lang geleden ergens gewerkt waar ik dat heb gedaan. Zat ik gewoon een middag zo’n puzzel te doen. Was nog leuk om te doen ook.
Je kunt ook heel makkelijk de boel versjteren door één puzzelstukje weg te laten of om te wisselen.
Dat is wel heel gemeen.
Ik zag laatst een mooie serie illustraties waarbij twee puzzels door elkaar waren gelegd. Middenin een wolkenhemel liep het over in een bloem uit een andere puzzel. Het paste precies. Met vloeiende overgangen van hier en daar een verwisseld stukje. Echte puzzels, geen PhotoShop.
Je kunt tegenwoordig heel makkelijk van een foto een puzzel laten maken.
Tegenwoordig? Dat kan echt al heel lang.
Je weet natuurlijk niet vanaf welk moment hij rekent als hij tegenwoordig zegt.
Misschien rekent hij vanaf de middeleeuwen.
Je kunt dat bij iedere fotoservice laten maken. Of een muismat of een mok of een koelkastmagneet.
Ik heb weleens een houten puzzel met mijn eigen hoofd cadeau gekregen.
Heb je die puzzel vaak gedaan?
Nou, ik gaf hem aan de kinderen en zei: ga jij papa maar eens even puzzelen.
Nee. Zo’n puzzel doe je niet vaak.
Zo’n hoofdpuzzel is ook heel geschikt als relatiegeschenk: Je levert de bestelling af en geeft er meteen een puzzel van jezelf bij, als extraatje. Hartstikke leuk.
Ik denk dat ik in dat geval eerder kies voor een koelkastmagneet.

Inmiddels zijn er veel blogs verschenen. Daarom heb ik trefwoorden toegevoegd. Je kunt lezen van nieuw naar oud, maar je kunt ook klikken op een trefwoord waar je meer van wilt weten.
Alle trefwoorden:

100 woorden (7) dieren (21) dingen (5) droom (8) eten (11) gedicht (7) gesprek (35) hmmm (54) kunst (35) lang geleden (21) muziek (6) sorry (2) Stella (6) van een afstandje (33) verkeer (6) winkel (6)

boter

Vorige blogpost:

Boter

Volgende blogpost:

Bedoeling

Bedoeling

Naar het overzicht van alle blogs