Notulen van een lunch (5 personen)

De eerste dag was ik blij dat hij er eindelijk was. In tweede instantie vond ik het wel een groot ding. Maar de volgende dag was ik heel tevreden en vroeg ik me af waarom ik het niet veel eerder had gedaan. Waar gaat het over? Oh, de kast die hij voor je gemaakt heeft. Je kunt er ook een review over schrijven. Ik laat mensen tegenwoordig een review schrijven.

Oh nee, gatsie, reviews. Telkens als ik iets via internet bestel krijg ik om de haverklap van die vragen om reviews en dan klik ik dat weg en na een paar dagen staat het er weer: u heeft dat en dat besteld, kunt u daar een paar vragen over beantwoorden. Bestel ik voor 3 vijfennegentig iets en ik krijg die eindeloze stroom berichten. Ja, en wie doet dat eigenlijk, die mailtjes sturen? Joh, dat is automatisch, daar zit echt geen apart persoon of bedrijf achter. Het valt me op dat het altijd op een vaste tijd na de bestelling binnen komt. Ja, maar ik ben een echt mens en ik wil graag dat mijn klanten vertellen wat ze van het meubel en het proces vonden.

Je moet natuurlijk wel het idee hebben dat het er echt toe doet, dat mensen om je mening vragen. Anders is het net zoiets als met het raadgevend referendum*. Bij dat referendum was het bij voorbaat al bekend dat wat ik ook zei, er toch niet naar geluisterd zou worden. Dus ik heb niet gestemd. Ik heb gewacht tot na het acht uur journaal. Toen was duidelijk dat de opkomst anders te laag zou worden, dus toen zijn we alsnog gegaan. Ik weet eigenlijk niet of ik nu voor of tegen was. Het was alleen duidelijk dat je kon stemmen over iets waar Nederland niet over ging.

Zouden we niet een referendum moeten houden over of mensen wel zulke referenda mogen houden? Zou je eigenlijk een referendum kunnen aanvragen over of je een gekozen president wilt in plaats van het koningshuis? Dat weet ik niet. Is dat niet iets van de grondwet? Kun je een referendum over de grondwet hebben? Kunnen wij hier een referendum over Trump hebben?

Nou, als je naar Amerika gaat, dan weten ze toch al alles over je. Zelfs als je niet naar Amerika gaat weten ze alles over je. Ja, je moet ook gewoon DNA afstaan. Nee, dat is een grapje. Weet je wat ze wel al willen doen? Dat je een chip in je bovenarm krijgt met daarop al je medische gegevens. Dat is dan handig als je in het ziekenhuis komt na een ongeluk. Dan lezen ze dat uit. Voor wie is dat: voor jou of voor je kinderen? Voor iedereen. Nou, ik ben tegen om dat bij kinderen te doen. Ik ben trouwens ook tegen het uitvoeren van sekse-operaties bij interseksuele kinderen, voor ze er zelf weet van hebben of een mening over kunnen vormen. En dus ook tegen een chip bij kinderen. Zelf wil ik er ook geen.

Misschien is hacken ook wel een probleem. Er zit toch wel encryptie op? Ja, vast, maar zelfs als er encryptie op zit, dan wordt het toch gehackt. Alles wordt gehackt. Ov-chipkaart, ziekenhuizen, zo gehackt. Binnen een paar dagen.

Bij ons in de tuin zat een genderambigue merel. Kijk, ik heb hier een foto. Hij heeft het lijf van een mannetjesmerel, maar hij heeft een veel lichtere kop. Misschien is het jonge merel. Nee, misschien is het een hele oude merel. Ik wist niet dat jij vogelaar was. Of is het vogelaarster. Ach, dat maakt mij allemaal niet uit.

Nou, soms is het echt wel een verschil hoor. Bijvoorbeeld een secretaresse is echt iets anders dan een secretaris. Ooit was een secretaris wel hetzelfde als een secretaresse, maar daar is langzaamaan een verschil gekomen in de betekenis van de woorden omdat mannen in een functie met die naam iets anders deden dan vrouwen. En op een gegevens moment waren het twee soorten beroepen. Waar komt het woord eigenlijk vandaan? Het is iets uit het Latijn. Ik zoek het op. Er komt een stuk van het Latijnse woord voor geheim in voor: secretus. Het was oorspronkelijk een geheimschrijver.

Een stewardess is ook niet hetzelfde als een steward. Volgens mij wel. Het kan wel, maar het hoeft niet. Zeg, Sandra, schrijf jij dit eventjes allemaal op?

*Deze lunch vond plaats voordat er sprake was van het referendum over de sleepwet dat volgend jaar gehouden gaat worden. Anders was dit nieuwe referendum zeker ook ter sprake gekomen.

Inmiddels zijn er veel blogs verschenen. Daarom heb ik trefwoorden toegevoegd. Je kunt lezen van nieuw naar oud, maar je kunt ook klikken op een trefwoord waar je meer van wilt weten.
Alle trefwoorden:

100 woorden (7) dieren (21) dingen (5) droom (8) eten (11) gedicht (7) gesprek (35) hmmm (54) kunst (35) lang geleden (21) muziek (6) sorry (2) Stella (6) van een afstandje (33) verkeer (6) winkel (6)