‘Roots’, expositie in Kunstliefde, Utrecht

9 t/m 30 maart

Roots is een fascinerend thema en het is actueler dan ooit. Veel mensen in de wereld zijn op de vlucht en moeten opnieuw, in een voor hen vreemd land ”wortelen”. Is het mogelijk? Je verplaatst je fysiek maar gaat je hart ook mee naar de nieuwe plek? Iemand gaat wortelen, als diegene ergens woont, liefheeft, de taal spreekt, de cultuur begrijpt, zich thuis voelt. Sommige mensen voelen zich overal thuis, anderen kost het meer moeite om zich ergens thuis te gaan voelen.

In de tentoonstelling zal werk te zien zijn dat deze thematiek onderzoekt. Maar er zijn ook werken te zien waarin wortels, als gekweekte groente, op de voorgrond treden. Of de wortels van bomen en struiken die, als ze voldoende water en zuurstof hebben en wortelen in een goede bodem soms tot grote diepte reiken/groeien en ondergronds met hun wortelstelsel een eigen terrein opeisen.

Roots biedt een scala aan verschillende betekenissen, die getoond zullen worden in verschillende media in de nieuwe ledententoonstelling van Kunstliefde.

Genootschap Kunstliefde
Nobelstraat 12A
3512 EN Utrecht

Ma–di: gesloten
Wo–zo: 13.00 tot 17.00 uur